Menu Content/Inhalt
Home Columns Jaarafsluiting 2006

Members





Password kwijt?
Nog geen member? Register

Fritsalpartner

Projectkansloos
Columns
 

Nog een paar uur en 2006 zit er weer op. Een bewogen jaar, een dronken jaar, een jaar vol ups en downs. Dus ook nu is het weer tijd voor het nemen van goede voornemens voor het nieuwe jaar: stoppen met roken, minder drinken, serieus aan school/werk, meer sparen…ik word al moe bij het typen ervan, omdat ik toch weet dat ze niet zullen uitpakken zoals ik me voorneem.


Stoppen met roken gaat niet werken, omdat vanavond om 00:00u er toch altijd weer een pakje sigaretten nodig hebt om vuurwerk aan te steken en het tenslotte zonde is om ze niet op te roken maar weg te gooien. Het is niet gratis, he. Bovendien smaakt bier zonder peuk toch ook een stuk minder lekker en aangezien er ongetwijfeld weer wat litertjes Heerlijk Helder Heineken naar binnen gegoten gaan worden, mogen de Marlboro’tjes niet ontbreken.


Dit brengt mij meteen op het ‘minder-drink-gedeelte’. Het afgelopen jaar was toch wel een jaar van de vele biertjes, vele tequila’tjes en vele daaropvolgende plakkaatjes. Ruim 600 liter alcohol hebben we het afgelopen jaar per persoon genuttigd, kwamen we vorige week achter toen we, onder het genot van een Heerlijk Helder Heinekentje, de calculatiehersencellen aan het werk hebben gezet e het afgelopen jaar nog eens doornemen. Dat staat haaks tegenover het feit dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 100 liter aan alcoholische versnaperingen wegsnapert. Nu ik dit zo typ, zit ik even terug te denken aan de tijd voor de zomervakantie. Toen gingen we wel uit, maar lang geen drie, vier en soms vijf keer per week…meestal bleef het bij een donderdagavond, omdat vrijdagochtend mijn collegegenoten weer met smart wachtte op de mooie verhalen van de gebeurtenissen van de avond daarvoor. Waar ging het mis? Toen Smithey ons huis beroerde? Of misschien Hasse? Of wellicht het feit dat Anitra er nooit meer is? Genoeg vraagstukken. Misschien komt het zelfs wel door mijn stukgelopen relatie. Ik weet het niet, zoals ik zoveel dingen de laatste tijd niet echt meer herinner. Weer een punt waaruit blijkt dat alcohol slecht voor je is. Gelukkig ben ik niet de enige, aangezien ik net nog een vriend van mij aan de telefoon vroeg hoe het gisteravond in Amsterdam was en er niet veel meer uitkwam dan een schamele “Uhm…gisteravond…wat voor dag was het ook alweer? Waar ben ik toen geweest? Ik heb nog gezoend met iemand…ehm…even denken hoor”.


Toch brengt alcohol ook mooie dingen teweeg. Zo hebben we vanaf de zomer tot op heden een fotocollectie opgebouwd van ruim 3.000 uitgaansfoto’s. Foto’s van bier, foto’s van vrouwelijk schoon, maar ook privéfoto’s en zgn. chantagefoto’s. Verder hebben we een leverconditie waar de acteurs van ‘Beerfest’ nog iets van kunnen leren en we ons volledig kunnen richten op de Beerfesten in München van 2007. Een ander pluspunt was dat de treinreis naar Maastricht voor afgelopen carnaval niet zo lang duurde en we binnen mum van tijd in een Zuid-Limburgse kroeg het provinciale volkslied van Rowen Heze mee konden zingen. De bevestiging dat alcohol leuke, romantische, spontane, nationalistische, sociale, depressieve en postieve zaken teweeg kan brengen is de onlangs in première (tijdens het huisgourmett, dd. 23 december jl.) gegane film “Alcohol In Beeld” over het afgelopen jaar van de vriendengroep. Van het zeilen in Fryslān, naar ’t Pakhuys en de Monza in Utrecht, van Club Local in Antwerpen naar de Groene Schuur in Zeewolde en altijd vloeit het bier rijkelijk.


Nu ik dit alles zo teruglees en verder aan het typen ben, besef ik me twee dingen, namelijk ten eerste dat ik eigenlijk best een mooi leven heb; alles gaat z’n gangetje, over een uurtje of zes knalt de kurk van de champagne en bedenk ik me onder het genot van een heerlijk, bruisende slok dat we opnieuw een mooi jaar tegemoet gaan en ten tweede dat ik nu m’n spullen moet gaan inpakken, omdat ik anders de laatste trein ga missen naar het pittoreske Zeewolde, zodat ik volop kan gaan genieten van het moois dat deze avond gaat brengen. Geniet ervan!

 
< Terug >
 

Quote

"Ambitie? Nou, gewoon alles"

Sneeuwinfo

Sneeuwinfo over Briançon (Frankrijk)
Briançon, France

Weekfoto