Weerstation
Utrechtse Heuvelrug

Click for De Bilt, Netherlands ForecastVerwachting Midden-NL
Stopwatch-Terugteller
Weerkaartjes Weer1klik
Klik op dit plaatje voor een kaart van de streek.
Heuvelrug actueel Actueel weer NL/Europa Verwachtingen NL Klimaat en historie Weer in beeld Heuvelrug-links


weer
Het weerstation, gelegen aan de oostflank van het midden van de Utrechtse Heuvelrug, aan de rand van het Nationaal Park, bij Maarn, registreert vaak opvallende temperatuurwaarden, zoals hoge in de zomer en zeer lage in de winter. Er is vrij veel effect van de bosrijke omgeving en de beschutting hierdoor. De omgeving van het weerstation ligt op dekzandgrond. Het landschap in de wijde omgeving bestaat uit bos en heide, maar ook is er boerenland, omzoomd door bosjes en houtwallen.
Deze eenvoudige site bevat naast de actuele meetgegevens van het weerstation, een terugblik op het weer van de voorbije tijd.
Bekijk ook eens de live-pagina van het station.
Het weerstation doet mee aan de netwerken van particuliere weerstations van Awekas / stationspagina en Wunderground / stationspagina, het Europese weernetwerk en ook Het Weer actueel.
Recentelijk zijn toegevoegd het PWS-Personal Weather Network, het Benelux Weer Netwerk en Maarn/CWOP.
Het actuele weer in Utrecht en de rest van Nederland kunt u eveneens volgen door middel van waarnemingen en satellietbeelden. Tot slot treft u wat gegevens aan om een vooruitblik te kunnen maken voor het weer voor de komende dagen.
Tip!  De uitgebreide weersite, het weer voor uw smartphone.
Hieronder het actuele weer. Klik hierop voor meer informatie en een groter beeld.
Satelliet Benelux ir Satelliet Benelux vis