lGeschiedenis
lCharisma
lBezinningsaanbod
lLandkaart
lLinks
lStart

Agenda:

activiteiten,

bezinningsdagen,

gastenafdeling,

tijden van de H. Mis...

Deze pagina zal in de toekomst volledig worden vervangen door de agenda op het blog: http://missieklooster.blogspot.nl/p/agenda_15.html

Zuster worden, hoe gaat dat?

 Agenda
 Kostbaar Bloed Missie Kring

 Aanmeldingen, contact, routebeschrijving

 Heilig Bloed

 Tienray en Den Bosch

Tweets by @Missieklooster  

Om de Twitter- updates hierboven goed te kunnen zien, moet u eventueel de inhoud toestaan door op de balk bovenaan de pagina te klikken (Active-X).

De tijden van de Eucharistieviering (dagelijks):

weekdagen 17.30 uur,

zaterdagen, zondagen en feestdagen 09.30 uur.

Aanbidding:

maandagen en vrijdagen 15.30-17.00 uur

woensdagen en zaterdagen 10.15-12.00 uur

zondagen 10.30-12.00 én 16.00-18.00 uur.

Kijk voor eventuele wijzigingen bij "nieuwsberichten en foto's" (Tabblad 'Eucharistie'). Wijzigingen verschijnen ook op @Missieklooster.

U bent van harte welkom.

 

 

Meeleefdagen

Wat is dat nou eigenlijk precies, roeping?
Hoe weet ik nou wat mijn roeping is?
Wat doen zusters de hele dag?
Ik weet helemaal niet wat mijn weg is,
maar ik ben wel nieuwsgierig
hoe zo’n “leven binnen de kloostermuren”
er in de praktijk uitziet…
ik wil dat wel eens meemaken. Kan dat?

Als deze vragen je bekend voorkomen
denk er dan eens over na mee te doen
aan onze meeleefdagen. Je werkt, bidt en eet met de zusters mee, slaapt in het gastenverblijf,
maar er is ook tijd voor ontspanning en uitleg. 

 
 
De actuele meeleefdagen staan op het blog, klik op "nieuwsberichten en foto's" rechtsboven op deze pagina.
 
Meer informatie via e-mail kan ook; neem contact op met

zr. Madeleine.

Er zijn geen kosten aan verbonden, je werkt 's morgens mee!

Wil je meer te weten komen over het kloosterleven en kun je niet op de meeleefdagen komen, neem dan even contact op, en maak een afspraak met Zr. Madeleine of Zr. Sarto! Bij opgave even vermelden: Naam en contactadres, leeftijd, beroep/studie.

Een e-mailtje sturen kan natuurlijk ook- alle vragen worden beantwoord.

E-mail Zr. Sarto

E-mail Zr. Madeleine

voor een routebeschrijving en het adres van het Missieklooster Heilig Bloed, volg deze link.

 

Moederretraites
 
Elk jaar organiseren we in de vastentijd drie korte stille retraites speciaal voor moeders in het Missieklooster Heilig Bloed.
 
meer informatie en opgave:
www.moederretraite.nl
moederretraite@online.nl
Edith Ruijs, Hansi Wittenberg en Elise van Dijk

 

De bezoekers van het klooster, en de vele wandelaars en fietsers die langskomen en vroeger vaak picknickten in het gras langs de weg, weten het al lang: de oude langgevelboerderij van het klooster ziet er al een jaar lang heel anders uit! Je kunt er prima eten, kopje koffie drinken, op het terras zitten.... en overnachten. Bovendien is er een klein winkeltje. U bent van harte welkom. Voor meer informatie, volg de link (plaatje).

U bent van harte welkom!

Dat betekent natuurlijk niet dat de gastenafdeling van de zusters is verdwenen. Komt u voor bezinning en rust? Op bezoek bij de zusters? Dan blijft u van harte welkom in ons gastenverblijf.

Parkeren?

Bezoekers aan het klooster kunnen op het binnenpleintje van het klooster parkeren. Zonodig even aanbellen als het hek dicht is, aan het groene hek zit een bel.

Bezoekers van de herberg "De Brabantse Kluis"- parkeert U in de parkeer-inhammen, of om de hoek op het parkeerplaatsje, herkenbaar aan de blauwe "P" borden, aan de Peeldijk! Dat is rechts van de ingang de Peeldijk in aan uw rechterhand; komend van kant van Beek en Donk dus vóór het kruispunt aan uw linkerhand. Het is niet verder lopen, want U kunt daar direct oversteken naar de Brabantse Kluis. Niet vóór het klooster parkeren. Ten eerste worden regelmatig ingangen van het klooster geblokkeerd, ten tweede is dat erg onhandig voor passerende landbouw-voertuigen... en dus lichtelijk gevaarlijk voor het welzijn van uw auto... en de sloot is ook geen geschikte parkeerplaats - vraag maar aan boer Geert, die z'n tractor al eens moest halen om auto's uit de sloot te trekken!

 

Bezinningsweekeinden
worden twee maal per jaar georganiseerd.
Kijk voor actuele informatie op het blog (Hierboven de link naar nieuwsberichten en foto's volgen, dan naar tabblad agenda.)
 
Het weekeinde begint op vrijdagavond,
en zal sluiten op zondagmiddag.
Tijd voor gebed, zowel persoonlijk als meebidden met de zusters, tijd voor ontspanning en uitwisseling, tijd voor God en jezelf...
 
Informatie en opgave: zrsartostuermer@yahoo.com

 

 

Rondleidingen of lezingen

Regelmatig worden zusters uitgenodigd voor lezingen, avonden bij jongerengroepen en dergelijke, en gastlessen op scholen.
Ook komen er regelmatig schoolklassen, koren en diverse andere groepen voor rondleidingen naar ons klooster. De gemiddelde rondleiding voor schoolklassen duurt, mét powerpointpresentatie, een dagdeel. Scholen kunnen contact opnemen met
zr. Madeleine.
 
Gewone rondleidingen (maximaal ongeveer drie per week) duren gemiddeld een uur. Rondleidingen kunnen worden afgesproken via de Brabantse Kluis.
Op die manier kunt u er een heel uitstapje van maken, bijvoorbeeld met een koffietafel, een lunch, of met activiteiten op de boerderij... ook heel geschikt als personeelsuitstapje!
 
Wilt U komen voor een rondleiding of een andere afspraak maken met een groep, neemt u dan ruim vóór de gewenste datum even contact op? Rondleidingen op feestdagen (Kerstmis, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren....) zijn nooit mogelijk.
Voor gewone rondleidingen vragen we een vrijwillige bijdrage. Voor een langer verblijf en voor gebruik van de zaal vragen we een vergoeding.

 

 

Weidegangfeest

Ook het afgelopen jaar was er geen publiek voor de koeien bij het in de wei gaan - behalve de boer en zijn familie en de zusters dan - Het weer was onvoorspelbaar, en de weilanden waren lang te nat. U kunt bij de kloostertuinwandeling 's zomers de koeien in de wei zien staan. Een deel staat afwisselend op stal, ze wisselen zich dus af in de wei. In de winter ziet u ook wel schapen.

Kijk voor activiteiten bij de Brabantse Kluis eens op de website van de Brabantse Kluis! Er is een hele mooie wandelroute door het natuurgebied geopend, vorig jaar. De moeite waard en helemaal gratis....

www.brabantsekluis.nl

 

 

 

Gastenverblijf

Het kloostergastenverblijf staat open voor mensen die zich willen bezinnen. Wees welkom! Het gastenverblijf heeft kamers op gangen die per lift bereikbaar zijn, maar ook op gangen waar geen lift is, dus als u niet goed trappen kunt lopen kunt u dat het beste bij de aanmelding al doorgeven. Dan kunnen we er bij de indeling van de kamers rekening mee houden. Ook een eventueel dieet graag even van te voren doorgeven!

Afspraken met de gastenafdeling gaan het beste telefonisch (Zr. Thomas Maria, 0492-461324) of via het algemene e-mailadres van de gastenafdeling

Elke kamer heeft een wastafel, maar wc en douche/bad zijn op de gang. Lakens en handdoeken liggen op de kamers.

Wilt u eens met een zuster praten? Ook dat kan... in het Nederlands, Duits, Engels, Portugees en nog diverse andere talen!

Gewoon even in de buurt met een fietstochtje of wandelroute?

Kom dan gerust binnen voor een bezoekje aan de kapel.