lGeschiedenis
lCharisma
lBezinningsaanbod
lLandkaart
lLinks
lStart

Informatie en Aanmeldingen

Zuster worden, hoe gaat dat?

Agenda
 Kostbaar Bloed Missie Kring

 Aanmeldingen

 Heilig Bloed

 Tienray en Den Bosch

   

Missieklooster Heilig Bloed

Kloosterdreef 7
NL - 5735 SJ Aarle-Rixtel

Let op: het postbusnummer (3, Beek en Donk) is a jaren niet meer in gebruik! Post wordt normaal gesproken niet meer doorgestuurd, gebruik gewoon het adres aan de Kloosterdreef.

tel.: 0492 - 46 13 24

fax: 0492 - 46 54 58

 

Zr. Sarto Stürmer

Zr. Madeleine Bouman


Routebeschrijving

Link naar een kaart op internet

Als u met de trein komt, kunt u aan het station Helmond het beste een taxi nemen, want de treintaxi rijdt helaas niet meer. Bussen rijden wel, maar niet vaak, en stoppen niet dicht bij het klooster. Bussen richting Beek en Donk kiezen, en dan uitstappen vlakbij de Lieshoutseweg. Er zijn plannen voor een buurtbus die vanaf januari 2013 zal gaan rijden, die de kernen van de dorpen van Laarbeek met elkaar en met het ziekenhuis gaat verbinden. Wij houden u hier op de hoogte en hopen dat er een halte bij ons in de buurt komt!

U kunt ook uitstappen in Eindhoven, en dan de bus nemen:
Met de bus: van station Eindhoven, onder andere richting Uden of Gemert, (lijn 321 of lijn 322 of 323), uitstappen bij de halte Lieshoutseweg in Beek en Donk. Let op: je moet niet in Lieshout zijn.... Dan te voet richting de verkeerslichten, dan het kanaal over, na het Japanse restaurant over de Aa rechtsaf de Peeldijk in (totaal 2 km). Deze bussen worden om onduidelijke redenen meestal niet door ov-routeplanners aangegeven, maar het is echt een prima verbinding.

Met de auto:
Vanuit Den Bosch/Veghel komend (N 279) richting Beek en Donk aanhouden. Als u bij de ( vanaf Den Bosch de tweede) rotonde rechtsaf slaat richting Beek en Donk, komt u op de Gemertseweg. Volg de Gemertseweg (ongeveer 1,7 km) en sla dan linksaf de Peeldijk in. Het is een smalle weg; als u links een benzinepomp ziet, en recht voor u uit het kanaal, bent u er net voorbij, en kunt u bij de benzinepomp keren. Eenmaal op de Peeldijk volgt u de weg. U ziet dan spoedig het klooster aan uw rechterhand.

Vanuit Helmond komend (Kanaaldijk) bij Aarle-Rixtel rechts de ophaalbrug van de Zuid-Willemsvaart over richting Bakel. Als u over de vaste brug over het nieuwe kanaal en over het viaduct over de provinciale weg bent moet u direct linksaf. Er staat een bord Missieklooster Heilig Bloed. Direct na het sportveld rechtsaf de Kloosterdreef in. Er staat een bord bestemmingsverkeer. TomTom-gebruikers, laat u niet in de war brengen: u bent bestemmingsverkeer en kunt de weg volgen. De TomTom heeft de neiging u vóór het voetbalveld rechtsaf te laten slaan. Dat is een voor het grootste (laatste) deel onverharde weg, met vaak diepe kuilen. Ga liever direct ná het sportveld, de weg volgend, rechts. U ziet dan na enige tijd het klooster aan uw linkerkant.

Parkeren?

Bezoekers aan het klooster kunnen op het binnenpleintje van het klooster parkeren. Zonodig even aanbellen als het hek dicht is, aan het groene hek zit een bel.

Bezoekers van de herberg "De Brabantse Kluis"- parkeert U in de parkeer-inhammen, of om de hoek op het parkeerplaatsje aan de Peeldijk, herkenbaar aan de blauwe "P" borden! Het is echt niet ver om te lopen, want U kunt daar direct oversteken naar de Brabantse Kluis. Niet vóór het klooster parkeren. Ten eerste worden regelmatig ingangen van het klooster geblokkeerd, ten tweede is dat erg onhandig voor passerende landbouw-voertuigen... en dus lichtelijk gevaarlijk voor het welzijn van uw auto...

Praktische gegevens voor bezinningsdagen:

Indien de kosten van deelname aan weekeinden bezwaarlijk zijn, kan reductie worden gegeven. De kosten mogen niemand hinderen aan een bijeenkomst deel te nemen.

 

Meer over de geschiedenis van het Missieklooster Heilig Bloed, met foto's.