Een terugblik
Wie en wat?

Update: Ik ben een week onderweg geweest, maar moest helaas opgeven. Nee, niet vanwege het slechte weer in Frankrijk, dat viel nog wel te overzien. Maar al in de eerste dagen had ik mijn been geblesseerd. Ik heb nog rust genomen om te herstellen, en ook een paar dagen met veel pijn en moeite gelopen, maar heb met moeite besloten dat het niet verstandig was om door te gaan. De route liep langs ravijnen waar je op je beide benen moet kunnen vertrouwen - en dat kon ik niet. Ik was namelijk al een aantal keer gevallen omdat m'n been niet hield, vooral bij het afdalen.

Dat ik zo snel moest opgeven had ik natuurlijk niet gehoopt en verwacht. Ik had graag nog onderweg geweest, maar ik denk wel dat het de beste beslissing is geweest. Natuurlijk wil ik iedereen die gedoneerd heeft al voordat ik begon nogmaals heel erg bedanken dat ze de poging al iets waard vonden. Maar ik kom binnenkort met een andere tegenprestatie - iets waarbij minder klimmen en dalen nodig is.

Ik heb de foto's geupload. Je kunt ze hieronder vinden.

------------------------------------------------------------------

De GR10 is een wandelpad van zo'n 1000km lang door de Pyreneeën. Beginnend aan de Atlantische Oceaan en eindigend aan (of in?..) de Middellandse Zee. In vertikale richting is er 50km stijgen en dalen - opgeteld 5 keer Mount Everest. Op pyreneeshike.com vind je wat meer informatie over de GR10, waaronder dit kaartje:Natuurlijk ga ik voor de ervaring en de mooie omgeving, maar daarnaast voor het goede doel. Dit geeft mij een extra steuntje in de rug, maar helpt vooral ook anderen. Ik heb als doel om 500 euro bij elkaar te lopen voor de NSGK, maar dat kan ik niet alleen. Jouw gulle gift helpt! Zie het rechterkader voor meer informatie.

Waar ben ik nu?

Om de dag zal ik via GPS mijn locatie doorgeven. Mijn meest recente locaties kun je hieronder zien. (laden kan even duren)

HTML Comment Box is loading comments...

Foto's

Zodat je vanuit je luie stoel kan meegenieten, hieronder wat foto's van de voorbereiding en het verloop van de tocht in Frankrijk. Klik hier voor het hele album, of bekijk de slideshow hieronder.

Hiernaast staat alvast een sfeerimpressie uit Schotland. -->

Wat aanvullende informatie

De persoon

Ik ben een 26 jaar en onlangs afgestudeerd in de werktuigbouwkunde. Het leek me leuk om na de studie er een tijdje tussenuit te gaan en m'n comforzone te vergroten. Een lange-afstandshike leek hiervoor ideaal. Omdat mijn vader veel voor de NSGK doet, leek het me tof om de wandeling te combineren met een inzamelingsactie voor dit goede doel. Hij gaat zelf ook het eerste weekje mee!

De route

Vanaf de Atlantische kust is het de eerste paar dagen nog relatief vlak. Maar al snel wordt het flink omhoog. Nog in de eerste week bereik ik St-Jean-Pied-de-Port, misschien wel dé wandelhoofdstad van Europa. Vanaf hier vertrekken veel pelgrims naar het zuiden op de Camino de Santiago, maar de Gr10 gaat oostwaards. Maar goed ook, want het is waarschijnlijk al heet genoeg.

De route loopt verder in zijn geheel door Frankrijk, maar kust af en toe de Spaanse grens. Naast St-Jean, zijn er onderweg een aantal kleinere plaatsen waar proviand kan worden gekocht. Goed plannen dus, om niet te vaak het dure eten in de berghutten te hoeven kopen. Dit is deels zo duur omdat het soms met helikopters wordt ingevlogen! Dat zegt genoeg over het nodige klimmen en dalen.

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt ligt pak 'm beet halverwege; Col de Madaméte, met een hoogte van 2507 meter boven zeeniveau. Na duizend kilometer -en minstens net zoveel schapen- bereik ik hopelijk het stadje Banyuls-sur-Mer, alwaar een frisse duik in de Midellandse zee me te wachten staat!

De bepakking

Er zijn berghutten langs de route, maar om het extra leuk (en zwaar...) te maken, gaat de tent mee. Natuurlijk inclusief slaapzak, potten en pannen, eten, drinken, kaarten, en al het andere grut dat je nodig hebt om anderhalve maand in de open lucht te overleven. Dat allemaal in de rugzak en go!

Zoals de onder hikers bekende uitdrukking luidt: "Alles wat je thuis laat, is mooi meegenomen." Hoe minder je hoeft te sjouwen, hoe langer het duurt voordat je moe bent. Om de tocht binnen de tijd te volbrengen helpt het om niet te veel gewicht mee te sjouwen. Dus als het op de foto's nog niet is opgevallen, ik heb altijd dezelfde blouse aan. Maar stinken doe je toch wel en hij kan onderweg gewassen worden.

Wat in ieder geval wel essentieel is om mee te nemen, is doorzettingsvermogen en een goed gevoel voor humor!

De NSGK

‘NSGK voor het gehandicapte kind’ helpt kinderen en jongeren met een handicap om, met hun beperking, gewoon kind te kunnen zijn. NSGK ontwikkelt en ondersteunt jaarlijks honderden initiatieven op het gebied van wonen, werken, opleiding en vrije tijd – al die dingen die belangrijk zijn voor een volwaardige ontwikkeling. Dit kan dankzij de steun van vele vrijwilligers, donateurs en bedrijven, want NSGK is onafhankelijk en ontvangt geen overheidssubsidie. Zie ook de website.
Contact: email         -         Website host: deds.nl.

Voor het goede doel

Sponsor per km!

Niet iedereen kan zo'n wandeling maken; daarom hoop ik met jullie hulp een steentje te kunnen bijdragen voor kinderen die deze mogelijkheid niet hebben.

Neem met mij contact op of klik hieronder:


Sfeerimpressie

Dit ben ik.

Deze twee moeten duizend kilometer.

En zo zie ik er al uit na dertig...

Maar zo zie ik er weer uit na een cola!
Zeker als jullie de NSGK steunen!