Nirvana

Inleiding

Ik heb een site over Nirvana gemaakt omdat ik erg veel van die muziek hou! Veel leesplezier!

Geschiedenis

Nirvana was een Amerikaanse rockband die in 1987 werd opgericht in Aberdeen, Washington door zanger en gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. De band kende een reeks verschillende drummers van wie Dave Grohl, die in 1990 bij de band kwam, de langstzittende was.

nirvanaDe band vestigde zichzelf binnen de muziek-scene van Seattle door in 1989 hun debuutalbum Bleach uit te brengen op het indie-label Sub Pop. Nadat de band tekende bij het grote labelDGC Records, kende het onverwacht succes met de single "Smells Like Teen Spirit", van zijn tweede album Nevermind (1991). Hierop betrad Nirvana de mainstream en nam het het genre 'grunge' hierin mee. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als "stem van een generatie", terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager voor Generatie X.[1] Cobain voelde zich ongemakkelijk bij alle aandacht en legde zich toe op de bands muziek, vindende dat de boodschap en artistieke visie van de band verkeerd werden geïnterpreteerd door het grote publiek dat hij uitdaagde met hun derde album In Utero (1993).

Met Cobains dood in april 1994 kwam er een einde aan Coverhet korte bestaan van Nirvana. De bands invloed en populariteit bleven echter intact in de jaren die volgden. Het nummer "You Know You're Right", een nooit eerder uitgebrachte demo, stond in 2002 hoog in radio-playlists over de gehele wereld. De band verkocht sinds zijn debuut wereldwijd meer dan vijftig miljoen platen, waarvan meer dan 25 miljoen in de Verenigde Staten.

Persoonlijk

Persoonlijk vind ik ''You know you're right'' het beste liedje van Nirvana. Maar Nirvana brak door met het liedje ''Smells Like Teen Spirit''.

Singles

Hier vind u een lijste met de singles van Nirvana:

Nirvana - Smells like teen spirit

Nirvana - Come as you are

Nirvana - Lithium

Nirvana - In bloom

Nirvana - Heart Shaped box

Nirvana - About a girl

Einde

Dit was mijn site over Nirvana, ik hoop dat u het leuk vond.