start

 
FOTO'S UIT DE OUDE DOOS

Op deze pagina laten we u enkele foto's uit het verre of niet zo verre verleden van Bavel zien.

Heeft U nog oude foto's van Bavel?? Wij plaatsen ze graag...
Geef de foto('s) af op Geestland 22 en zet er uw adres en evt een omschrijving bij.  U krijgt deze binnen enkele dagen weer onbeschadigd retour. 
U kunt ons de foto natuurlijk ook mailen, door op de volgende link te klikken.

Toon Klep mailde ons later nog meer foto's.

Kindsheid optocht van ong 1955 met de de mij bekende namen.  
Vergoort bekijken? klik hier


Ook van Toon Klep deze foto:


Aloysius school ik denk van ong 1952 van de gene die ik nog herken heb ik er de namen bijgezet.
Vergroot bekijken en verder inzooomen? klik hierOok deze foto kregen we van Toon Klep:
Dan nog een foto van het kerkpadje wat tegenwoordig het evenementen plein is (parkeerplaats). Vergroot bekijken en verder inzooomen? klik hierToon Klep mailde ons deze foto, die in 1950 is gemaakt. 
Vergroot bekijken en verder inzoomen? klik hierOud Baviaan Jan Segers (die momenteel in Rijsbergen woont), stuurde ons deze kaart van zijn geboortehuis aan het Kerkeind nr. 5
De foto van 't straatje is uit ongeveer eind jaren 50. De foto van 't 
straatje heb ik gekregen van ene Jan Vissers die achter het Wit-Gele kruis 
gebouw woont in Bavel. Die heeft nog veel meer oude foto's.

Ook van Jan Segers is deze oude foto. 
De gevel van de VIVO van Bakker van Kuijk is denk ik uit dezelfde periode. 
Deze gevel stond op de plaats pal naast het vroegere postkantoor van rinus 
Diepstraten. Of dat exact dezelfde lokatie is als het huidige pand geloof ik niet. Zit 
daar nu niet de slager tussen ?
Er gaan ook stemmen op, die betwijfelen of het postkantoor er toen al zat. Dat was vroeger in de Kerkstraat. Het postkantoor werd wellicht ook niet door Rinus, maar door zijn dochter Cor beheerd. In dat pand van de bakker zit nu de slager.


Deze ansichtkaart kregen we van familie toen we 1,5 jaar geleden in Bavel AC kwamen wonen. Wellicht leuk om op de website te zetten bij de oude foto's.
Met vriendelijke groet, Mathieu van Bemmel (juni 2005)

Deze foto is afkomstig van een oude ansichtkaart van begin 1900. Deze heeft in 2005 te koop gestaan op e-bay. Het is een foto van de oude boterfabriek " St Brigida". Wij vroegen ons eerst af, waar de fabriek precies had gestaan, totdat Ton Janssena ons van het antwoord voorzag:
Ik ben niet oud genoeg om de situatie op de foto's te kunnen herinneren. Maar volgens mij heeft de boterfabriek op de hoek Kerkstraat/'t Haantje/Dorstseweg gestaan, tegenover de vroegere dieren- en doe-het-zelf zaak van Jansen, en niet aan de Brigidastraat. De oude melkfabriek met dezelfde naam is eind jaren 70 afgebroken en er zijn toen huizen gebouwd. De foto "Kerkeind" is op hetzelfde punt genomen, ongeveer kijkend vanuit de Seminarieweg richting kerk en meubelzaak Bastiaansen. Het grote gebouw op beide foto's is hetzelfde. Het huis aan de rechterkant van de foto is het huis waar alleen de schoorsteen te herkennen is, is waar de dierenzaak en doe-het-zelf zaak van Jansen was. Het huis met de franse kap naast de melkfabriek verderop in de Kerkstraat staat er nog. Het paard met wagen op de foto draait vanaf de Kerkstraat de Oude Bredaseweg in, richting molen. Ik hoop dat dit iets kan verduidelijken van de oude foto's. Met vriendelijke groet, Ton Janssena

Ook deze foto is afkomstig van een ansichtkaart, die op e-bay te koop heeft gestaan. 
Dit is het rechtse deel van de boterfabriek. De eerste gevel aan de linker kant is dezelfde gevel als de vorige foto aan de rechter kant. 

Deze foto met de boerderijen is onderin Bruininks en daar tegenover de oude boerderij van Kriellaars, waar nu Geert Bastiaansen woont. (met dank aan Christ Boomaars)

huidige kerkstraat, met rechts de smid(met dank aan Christ Boomaars)
De huizen links zijn ook terug te vinden op de ansichtkaart "Kerkeind, Bavel". De laatste 2 huizen in de straat op die foto zijn de eerste 2 huizen links op deze foto.

van engelen (de huidige Menno) rechts en links de panden, waar nu kaas- en groenteboer in zit.(met dank aan Christ Boomaars)
Waar nu de groenteboer zit, zat in die tijd de fietsenwinkel van Diepstraten.

(met dank aan Christ Boomaars)
Mevrouw van Kuijk weet de details bij deze foto. Het jongetje dat rechts tegen de gevel staat is namelijk haar man Piet van Kuijk (geboren 1922). Links staat Toon van Kuijk (van 1923) en tussen hen in staat de hond Max. De foto is rond 1925 gemaakt. De man achter de fiets is Sjef van Kuijk, de opa van de huidige slager Jos van Kuijk. Sjef is van 1911 en ten tijde van de foto dus rond de 14 jaar. De winkel waar ze voor staan was toendertijd de winkel van bakker van Kuijk. Tegenwoordig zit er de slager in.

luchtfoto Jan Oomenstraat 1975. (beschikbaar gesteld door Jurgen van de Pol)

2002: foto van "nieuw wolfslaar", voordat de werkzaamheden begonnen (beschikbaar gesteld door Jurgen van de Pol)