Zeeschouw Jedysaaugustus 2018

 

Bijna een volledige renovatie.

In mei zou begonnen worden met het inbouwen van de motor, eind juni was het dan eindelijk zover: de nieuwe motor stond erin. Maar door het warme weer was de dieseltank vervuild door bacteriŽn die dankzij de ecodiesel welig tierden :( Ondertussen is het grootste deel van de schouw geschilderd, behalve de kuip omdat daar gewerkt werd aan de motor:S. Enfin eind juli kon er dan uiteindelijk gevaren worden.

Nu ja, gevaren maar dan wel op de motor, de windmotor vertoonde haperingen: een klein zwart plekje bij de hommer van de mast bleek mastrot te verbergen. Goede raad was duur, verschillende mastenmakers heb ik om advies gevraagd, ook op het platbodemforum kreeg ik advies. Dat advies luidde, verspil geen tijd meer aan deze mast, zorg voor een nieuwe. Wim Mendelts van. Scheepstimmerij 't Berghout uit Koudum gaf mij via het Platbodemforum goede adviezen en bijna had ik zelf een mast gemaakt toen er op Marktplaats plotseling een geschikte mast aangeboden werd. De mast had enige jaren op een werkplaatszolder gelegen en een poos (onbehandeld) op een garage. Hij was iets te lang maar pastte verder prima bij onze schouw. Op het platbodemforum is een verslag te lezen van de hele gang van zaken. Und jetzt??? Mastrot.

Halverwege augustus stond de mast er uiteindelijk op en kon er weer gezeild worden. Nu vanuit onze nieuwe haven in Lauwersoog.

startpagina

mei 2018